+45 30 60 09 88 Benny.dall@gmail.com
Vælg en side
Vi har en dårlig vane med at ethvert nyt forslag om ændringer i vores organisationsform først skal igennem ulidelige lange teoretiske diskussioner. Hvilket for det meste ender ud i ingenting. Det er uforståeligt. Vi er et parti der vil lave samfundet grundlæggende om, men magter ikke en gang at eksperimentere i eget hus.

Det må vi lave om.
I den sammenhæng et konkret forslag vi kunne forsøge os med.
Lad os lære af NGOernes aktionsfællesskaber.
Mit indtryk er at mange af de medlemmer der ikke kommer til afdelingernes aktiviteter, gerne vil være aktive. Bare ikke på den facon vi tilbyder.
En gruppe vil gerne være aktive om et bestemt tema. Det være sig dyrevelfærd,  undertrykkelsen af Palæstinensere eller andet. Samme medlemmer vil gerne gøre noget synligt nu og her, og ikke være bundet op på organisationsmæssige forpligtelser. Og de vil gerne være sammen med andre der deler deres passion.
De vil ganske enkelt være aktivister på et bestemt felt.
De færreste afdelinger har mangfoldighed og kræfter til at tilbyde noget meningsfyldt i den sammenhæng.
Så måske vi skal forsøge os med at facilitere medlemmernes interesser fra en central aktivistfabrik.
Hvordan
Vi prioriterer centrale ressourcer der får opgaven. Vi spørger medlemmerne om hvem der kunne tænkte sig at deltage, hvilke temaer der samler, hvor meget de vil deltage osv.
Vi sørger for at facilitere opstartsmøder i aktionsgruppen (grupperne) der afklarer grundlaget og aktionsformerne, og vi holder hånd om de praktiske forberedelser.
Og så udfolder aktionsgrupperne deres aktioner hvor og hvordan de selv beslutter sig for.
Det kan skabe midlertidige aktionsfællesskaber der både imødekommer medlemmernes ønske om, på en synlig direkte måde, i samarbejde med ligesindede enhedslistekammerater, at sætte vigtige temaer til debat.
Vi kan jo forsøge og se om der er interesse. Det behøver ikke være svært.

Benny Dall
DK 6000 Kolding
mob.: +45    27440844