+45 30 60 09 88 Benny@benny-Dall.dk

Benny Dall, Byrådsmedlem for Enhedslisten Kolding, kandiderer til posten som spidskandidat for Enhedslisten til det kommende EU parlamentsvalg. Læs her, hvad Benny mener om EU og arbejdet i EU parlamentet:

Hvorfor vil du bytte din byrådsplads ud med et sæde i EU parlamentet. Tror du det giver mere indflydelse?

”I hvert fald ikke direkte. Parlamentets indflydelse er som bekendt begrænset. Men i kraft af den stigende koncentration af magt og harmonisering af regler, har EU parlamentarikere mulighed for at påvirke uhyre vigtige beslutninger. Der er forskel på at godkende en lokalplan for et villakvarter i Kolding og rammebetingelserne for anvendelse af sprøjtegifte i Europa. Derfor er parlamentarikernes arbejde vigtigt”

Så du mener du får mere indflydelse i EU parlamentet?

”Nej tværtimod. Jeg får mindre indflydelse på politikkens endelige vedtagelse, men de områder, der er omfattet, har større betydning for hele samfundsudviklingen både i EU og i Danmark. Så udfordringen er at få udstillet tåbelige beslutninger, så de på trods af formalia alligevel ikke bliver taget og allerhelst erstattet af bedre. Det er Enhedslistens parlamentarikere gode til. Jeg kalder det aktivistisk parlamentarisme. Og det har jeg i al beskedenhed praktiseret en del.
Jo mere udemokratisk, ugennemsigtigt, skjult og topstyret parlamentariske processer foregår, og jo mere disse processers politiske perspektiv er uforeneligt med flertallets interesser, jo mere er aktivistisk parlamentarisme påkrævet. Det er en af Enhedslistens vigtige erfaringer fra vores parlamentariske praksis.
En erfaring der kommer på sin yderste prøve i vores arbejde i EU parlamentet.
Det er den vigtigste grund til at jeg overhovedet stiller op. Enhedslisten kan komme til at gøre en enorm forskel.